A „néger zene” földrajzából : blues, mint népi kultúra-örökség - A. Gergely, András (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2019)
A. Gergely András a következő művet mutatta be: Leroi Jones: A blues népe. Néger zene a fehér Amerikában. Európa Könyvkiadó, 2007. Modern Könyvtár 185., Budapest, 300 oldal