Magyar misszionáriusok cselekedetei - Solymári, Dániel (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2021)
A tanulmány célja, hogy ismertesse a magyar misszionáriusok afrikai munkáját és hozzájárulását az elmúlt évszázadok során, kitérve a különböző egyházi rendek és egyének jelentőségére, elemezve a missziók történetét, bemutatva azok oktatásban, egészségügyben és a társadalmi fejlődés terén megvalósult segítségnyújtását, s annak időben formálódó, az új kihívások következményeként folytonosan átalakuló, megújuló jellegét.