Magyar fejlesztési együttműködések a térségben - Solymári, Dániel (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2021)
Magyarország számára az önálló külpolitika lehetősége ugyan csak 1918-tól vált valóra, az 1920-as években már kétoldalú kereskedelmi és üzleti kapcsolatokat alakított ki afrikai országokkal hazánk. A tanulmány a magyar vállalati szektor afrikai jelenlétének történelmi bemutatását célozza meg, bemutatva a kapcsolatok kialakulását a két háború között, azok megtorpanását a háború következményeként, majd az újboli felvirágzást a hatvanas-hetvenes években, kitérve az ország Afrika fejlesztésében és kereskedelmében játszott szerepére, illetve a 2015 óta, az új stratágiával új lendületet kapott kapcsolatokra.