Fenntartható energiagazdálkodás: Megújuló energiaforrások Afrikában - Kis, Katalin (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2017)
Ma még a fosszilis tüzelőanyagok elégítik ki a világ energiaigényének tetemes hányadát – ami az afrikai kontinens esetében is igaz –, ugyanakkor egyre jobban előtérbe kerülnek a megújuló energiaforrások is. Ebből következően, tanulmányomban először a fosszilis tüzelőanyagok használatai területeiről és a tartalékokról adok egy rövid áttekintést. Ezt követően a megújuló energiaforrásokat mutatom be, felvillantva az eddig kiépített infrastruktúrát. Végül pedig megvizsgálom, hogy megújuló energiaforrások jelenleg milyen szerepet töltenek be Afrikában, kiemelve a regionális integrációk szintjén tett lépéseket is.