A Szabad Francia Erők afrikai harcai Szenegáltól Eritreáig - Bene, Krisztián (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2016)
Annak ellenére, hogy Charles de Gaulle a modernkori francia történelem legismertebb és legelismertebb politikusai közé tartozik, akinek életútját sokszor és sokan vizsgálták, a második világháború során az általa irányított fegyveres erők tevékenységét sokkal kisebb figyelem övezi a tudományos életben. Ez annál is inkább meglepő, mert az e csapatok élén nyújtott teljesítmény volt az, amely a korábban alig ismert, csupán ideiglenes dandártábornoki rangban szolgáló tisztet a nemzetközi politikai élet legmagasabb szintjére röpítette, aki méltán tartott igényt meghatározó szerepre Franciaország jövőjének formálásában. Jelen tanulmány ennek a hiányosságnak a részleges pótlására tesz kísérletet.