Az afrikai álomkórról - Turóczi, Ildikó (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2016)
Miközben egyre többen látogatjuk Afrikát és egyre többet tudunk a szubtrópusi betegségekről, ezek megelőzéséről, kezeléséről, a szubszaharai Afrika 36 országában előforduló, cecelégy által terjesztett afrikai trypanosomiasis, ismertebb nevén az afrikai álomkór jelentőségét alábecsüljük.