Afrikában járt a katolikus egyház vezetője - Tarrósy, István (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2016)
A 2015. november 25-30. között lezajlott látogatás Ferenc pápa első hivatalos útja volt Afrikában. A hatnapos út három országra fókuszált: Kenyára, Ugandára és a Közép-afrikai Köztársaságra.