Ősi tudás segíti a modern épületek tervezését: Nyugat-Afrikában tervezett épületeket Mester László, Franciaországban élő magyar építész - T. Horváth, Attila (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2016)
A tanulmány bemutatja a Franciaországban élő Mester László építészt, Magyarország egyik tiszteletbeli konzulát, akinek munkássága összeforrott a fekete kontinenssel, és aki a Kós Károly Egyesülés Vándoriskolájának meghívására „Klímához és tradícióhoz alakított ’más’ építészet Nyugat-Afrikában” címmel tartott előadást Budapesten.