Etiópia, ahogyan a földrajztudós látja - Tarrósy, István (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2015)
Az Etiópia geográfus szemmel című kötet azonban ennél sokkal többre vállalkozik: górcső alá veszi az afrikai kontinens egyik legsokrétűbb és mára dinamikusan fejlődő, egyértelműen változóban lévő államát, Etiópiát, miközben igyekszik rendet tenni az etiópiai Erta Ale vulkánnál történt 2012-es fegyveres támadás történései között. Tarrósy István a következő művet mutatta be: Szilassi Péter: Ami a bulvárhírekből kimaradt… Etiópia geográfus szemmel. Panoráma, Budapest 2014, ISBN : 978-963-243-958-7, 207 old.