Gerillaháború Nyugat-Szaharában: Polisario vs. Marokkó és Mauritánia - Besenyő, János (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2015)
A tanulmány a nyugat-szaharai őslakosokat képviselő Polisario Front és a Marokkói Királyság, valamint Mauritánia között vívott gerillaháborút mutatja be. A szerző nem csak egy sikeres gerillaháború megvívásához szükséges tevékenységeket ismerteti, hanem az ellenük való hatékonyabb védekezési módszereket is. Ugyanis ez az első olyan művelet, ahol a gerillák ellen szokatlan módon fellépő marokkói kormányzat, egy erődítményrendszer felépítésével, valamint a Nyugat-Szaharában állomásozó egységek, harceljárásmódok radikális átalakításával hosszú távon ható sikereket ért el.