Kisfilm és hagyományőrzés Esuban - Túróczi, Ildikó (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2015)
Észak-Nyugat Kamerun törzsi királyságában, Esuban, nem történhet olyan fontosnak tartott esemény, legyen az akár pozitív, akár negatív előjelű, ami ne kerülne a Fon színe elé. Az ő dolga többek között Isten és a szellemek áldását kérni a közösség javát szolgáló nemes célokra, döntést hozni konfliktushelyzetekben, törzsi vitákat lebonyolítani, a fondom érdekeit szolgáló szerződéseket kötni...