Politicídium és egyeduralom – Mi történt Zimbabwében? - Bujtás, Petra (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2014)
A központilag szervezett tömeggyilkosságokról sokan úgy vélik, hogy a múlt szörnyű emlékei csupán és napjainkban már csak a XX. századi világforrongások keserű emlékei kísértenek. Bármerre fordítjuk el a fejünket azonban, be kell ismernünk, hogy népirtás mindmáig létezik és évről évre tömegek esnek áldozatául, miközben a nemzetközi közösség cselekvés- és akcióképtelen.