Egyre lejjebb – Súlyosbodó állami diszfunkcionalitás a Közép-afrikai Köztársaságban - Kłosowicz, Robert; Bánáti, Áron (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2014)
Az elmúlt két évtizedben a Közép-afrikai Köztársaság az egész világon az újságok címoldalára került, a médiában pedig heti rendszerességgel szerepelt. A nemzetközi közösség szokatlan érdeklődése ez iránt az egyik legszegényebb afrikai ország iránt két egymást követő polgárháborúnak köszönhető.