Etikus finanszírozás a szubszaharai Afrikában - Borbély, Emese (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2014)
Az etikus finanszírozás fogalma olyan gazdasági tevékenységekre utal, melyeknél nem csupán az anyagi megfontolások uralkodnak, hanem társadalmi, jóléti, illetve ökológiai szempontokat is figyelembe vesznek. Mára rengeteget fejlődtek és finomultak az etikus befektetés módszerei és különböző formái szerte a világban megtalálhatóak.