Zöld forradalom és Afrika - Nsosso, Espérance Ngungadiafuka (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2013)
Sokak szerint az Afrika-szerte tapasztalható rossz életkörülmények javítására és az éhezés megszüntetésére a válasz, a megoldás: a zöld forradalom. Tény, hogy a mezőgazdaság forradalma elképesztő eredményeket produkált: a műtrágya, a különböző rovar- és gyomirtószerek, és a génmanipulált növények elősegítették a mezőgazdaság iparszerű művelését szerte a világon. De vajon ténylegesen e megközelítés kínálhat megoldást az éhezés visszaszorítására, felszámolására?