Nyugat-Szahara magyar szemmel: Interjú Száraz György vezérőrnaggyal - Besenyő, János (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2013)
Interjú Száraz György vezérőrnaggyal, az ENSZ nyugat-szaharai missziójának 2002–2005 közötti parancsnokával. „Aztán megéltem egy igazi afrikai sáskajárást. Két turnusban jöttek a sáskák, az első 8-10 napig tartott, a második majdnem két hétig, aztán elmentek, végül újból jöttek. Ugye, az ember látott filmet, látott tévében sáskajárást, dokumentumfilmeket, riportokat. Az azonban más, amikor millió számra jönnek, és egy-két óra alatt a leveleket, a fákat, a fák kérgét lerágják, és a földön nem seperni lehet őket, hanem lapátolni.”