Fekete-Afrika matematikai mulatságai - Béres, Mária (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2013)
A korai gyermekkorban alakuló személyiség – viselkedés, találékonyság, éleselméjűség – formálásában igen nagy szerepe van a meséknek és a különféle játékoknak. Akárcsak a népmese, a játékok is tükrözik egy társadalom ősöktől átvett gondolkodásmódját, észjárását. Béres Mária írása Fekete-Afrika matematikai mulatságait, az afrikai gyerekek néhány játékát, valamint néhány felnőtt szórakozást mint a kulturális örökség, Afrika értékeinek részét vizsgálja.