Interjú Josephat Rugaikával, a hazánkban élő tanzániaiak doyenjével - T. Horváth, Attila (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2012)
A hazánkban élő tanzániai közösség körülbelül harminc főt számlál. Tagjai az elmúlt években komoly erőfeszítéseket tettek azért, hogy rendszeresen, szervezett körülmények között találkozzanak és hallassák hangjukat, ezért alapították meg a Tanzániaiak Magyarországi Egyesületét. Az Afrika Tanulmányok egyik korábbi számában Peter Mhagamával, az Egyesület titkárával olvashattak interjút, most pedig elnökükkel, Josephat Rugaikával készült beszélgetés az IDResearch kutatóműhely által az Európai Integrációs Alap által támogatott migrációs projektekhez kötődve.