Családegyesítés az Európai Unióban Körkép a 7. Európai Integrációs Fórumról - Bánáti, Áron (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2012)
Az Afrika Tanulmányok rendszeresen foglalkozik a bevándorlás és migráció kérdéskörével,melyhez szorosan kapcsolódik a legutóbbi Európai Integrációs Fórum központi témáját adó családegyesítés problematikája is. Kollégánk a helyszínen vett részt a tanácskozáson, beszámolója a legfrissebb vitákat foglalja össze, melyeknek komoly relevanciája van az Afrika és az EU közötti migrációs folyamatok szempontjából is.