Kameruni királyság orvosa voltam - Turóczi, Ildikó (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2012)
Túróczi Ildikó beszámolója Kamerun egy távoli királyságában szabadúszó orvosként átélt élményeiről. A terepbeszámolóból megismerhetjük, hogy a gyenge infrastruktúrával rendelkező, elhagyatott vidéken minőségi orvosi ellátást nyújtani próbáló szakemberek, milyen egészségügyi és kulturális kihívásokkal szembesültek miközben igyekeztek segíteni a helyi lakosságot az AIDS-től a maláriáig, rávilágítva az afrikai orvoslás kihívásaira és lehetőségeire.