Van egy téglám Kenyában - Visky, Anna (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2011)
Tizenhat erdélyi fiatal önkéntes táborban vett részt 2011 augusztusában, a Kenyai Köztársaságban. Az ötlet 2010-ben született meg, mikor Halmen Balázs, kolozsvári földrajz szakos hallgató 4 hónapot önkénteskedett a Viktória-tó keleti részén fekvő Rusinga szigetén. Hazaérkezése után megosztotta barátaival élményeit és néhány beszélgetés következményeként jött létre a Van egy téglám Kenyában - I have a brick in Kenya nevet viselő iskolaépítő projekt.