Afrikai Nobel-békedíjasok - Bagi, Judit (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2011)
Az Afrika Tanulmányok ezúttal elérkezett Nobel-díjas sorozatának utolsó állomásához, a Nobel-békedíjat nyert afrikaiak élettörténetének bemutatásához. A legnagyobb számban egyébként e kategória győztesei képviseltetik magukat a fekete kontinensről, összesen tíz béke Nobel-díjat nyert személy származik Afrikából. Az elmúlt hónapban két újabb libériai hölggyel gyarapodott a rangos elismerést birtoklók sora. Szomorú hír, hogy az egyik díjazott, Wangari Maathai azóta távozott az élők sorából. A kenyai Maathairól külön cikkben emlékezik meg az Afrika Tanulmányok folyóirat.