Sötétlő csillanatok – avagy Afrika kelet, észak s önmaga felől - A. Gergely, András (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2011)
A. Gergely András a következő művet mutatta be: 1 Chika Unigwe: Fekete pillangók. Nyitott Könyvműhely, Budapest, 2010, 344 old. Eredeti kiadás: Fata Morgana. Meulenhoff-Manteau, Antwerpen, 2007. 2 Kazimierz Nowak: Rowerem i Pieszo Przez Czarny Ląd. Listy z podróży afrykańskiej z lat 1931–1936. Poznan, 2007. 389 oldal. 3 Tarrósy István: Kelet-Afrika a fejlődés útján. A Kelet-afrikai Közösség és tagállamai közelebbről. IDResearch Kft – Pécs, Afrikai-Magyar Egyesület (AHU) Budapest – Publikon Kiadó, Pécs, 2011. 266 oldal. 4 Oroma Fiona – Schumiczky Lilla – Szilasi Ildikó: A háború gyermekei. Gyermekanyák és gyermekkatonák a Nagy Tavak vidékén. Afribook Kiadó, AHU, Budapest, 2008. 172 oldal. 5 Ishmael Beah: Gyerekkatona voltam Afrikában – amíg ti játszottatok. Nyitott Könyvműhely, Budapest, 2008. 264 oldal. 6 Nelson Mandela: A szabadság útján. Anthropolis Egyesület – Nyitott Könyvműhely, Budapest, 2008. 192 oldal. 7 Chris Alden: Kína az afrikai kontinensen. Publikon, Pécs, 2010. 157 oldal.