Veszélyezteti-e Dél-Afrika jövőjét a növekvő bevándorlás? - Radics, M. Péter (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2011)
A tavalyi futballvébé okozta általános lelkesedés, a mindent átható nemzeti büszkeség és egység már a múlté a Dél-afrikai Köztársaságban. A 2010 júliusában zárult sporteseményt szinte azonnal milliós sztrájkok követték. Hiába tett jót a gazdaságnak a világverseny, a 3-4%-os éves bővülés nem nyújtott fedezetet a szakszervezetek által követelt 8%-os közalkalmazotti béremelésre. (Economist, 2010)