Budapesti afrikaiak - Lángh, Júlia (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2011)
2010-ben a Menedék Egyesület felkérésére találkoztam és beszélgettem Budapesten élő afrikaiakkal. Nem volt ez módszeres kutatás, csak benyomások gyűjtése különbségeinkről és hasonlóságainkról, befogadásról és beilleszkedésről, közérzetről, identitásról. Utóbb észrevettem, legalább annyira szól a történet rólunk, magyarokról, mint a köztünk élő afrikaiakról.