Interjú Kembe Sorel-Arthurral - Tanulmányok, Afrika (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2011)
Kembe Sorelnek sok arca van, de mindegyik érdeklődő, jókedvű és nagydumás. Ő az, akire azt szokták mondani, hogy a jég hátán is megél. Gyermekkora óta sportol, olimpikon vívó, rádió- és tévéműsorokat vezet, programokat szervez, „civilkedik”, aktív tagja a budapesti afrikai közösségnek. Vele/róla már sok riport, interjú készült, így szinte ismerősként köszöntjük a belvárosi kávézó teraszán. A találkozásnak különleges apropója van, mivel nemrég jelent meg Gulyásleves Négercsókkal című, önéletrajzi ihletésű könyve, továbbá állandó szereplője a TV2-n futó Jóban Rosszban című sorozatnak.