Egy csepp Afrika a Balaton partján – A balatonedericsi Afrika Múzeum - Tanulmányok, Afrika (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2011)
Szerkesztőségünk már régóta tervezte, hogy meglátogatja a balatonedericsi Afrika Múzeumot, Magyarország egyik legszebb afrikai gyűjteményét. Egy napsütéses augusztusi nap éppen megfelelőnek látszott az útra, felkerekedtünk hát, hogy meglátogassuk gyermekkorunk kedves emlékét. Persze mindegyikünknek eszébe jut valami a helyről: egzotikus állatok az udvaron, a házban szobrok, meg mindenféle bőrök és fegyverek, sok, sok fénykép, festmények. No, és az elmaradhatatlan afrikai hangulat, a jókedv és a mosoly. Nem csalódtunk, a múzeum szebb és izgalmasabb mint valaha.