Az Európai Unió migrációs politikájának legfontosabb állomásairól röviden – A Solid program - Keserű, Dávid (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2011)
Az Európai Unió migrációs politikája folyamatos fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedek során, melyet olyan meghatározó egyezmények fémjeleztek, mint a Maastrichti, vagy az Amszterdami Szerződések. A tanulmány végighalad az EU migrációs politikájának alakulására és szabályozására nézve legfontosabb állomásokon, az alapító szerződésektől az Európai Bevándorlási és Menekültügyi Paktum és a Stockholmi Program intézményesítési és szabályozási törekvéséig, kitérve a Solid program részletes ismertetését.