Chinua Achebe – A modern afrikai irodalom atyja - Béres, Mária (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2011)
Chinua Achebe, az angol nyelven alkotó nigériai (igbo) író, a legünnepeltebb és legolvasottabb afrikai író, de mondhatnánk, hogy a világirodalom egyik legbefolyásosabb alakja 2010. október 27-én New Yorkban Gish-díjat kapott.