Nőegyletek és társadalmi fejlődés Bathurstben, Gambia 1925–1965 - Ceesay, Hassoum; Bagi, Zita; Radics, M. Péter (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2011)
A mai gambiai társadalomban fontos szerepet töltenek be a nőegyletek. Jelen tanulmány az említett nőegyletek szociális ellátásban vállalt szerepét tárgyalja az 1925 és 1965 közti gyarmati időszakban. Felméri, hogy a politikától független egyletek milyen mértékben voltak képesek emberi és anyagi erőforrásokat mobilizálni a rászorulók megsegítése érdekében, különösen az egészségügy és az oktatás területein, a második világháború időszakában.