Afrikai irodalmi Nobel-díjasok - Bagi, Judit (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2011)
Az irodalmi elismerés egyébként szakmai és anyagi szempontból is az egyik legértékesebb a Nobel-díjak közül. Napjainkig az afrikai kontinensről öt nagyszerű szerző kapta meg az irodalmi Nobel-díjat: • Albert Camus (Algéria), 1957 • Wole Soyinka (Nigéria), 1986 • Nagib Mahfouz (Egyiptom), 1988 • Nadine Gordimer (Dél-afrikai Köztársaság), 1991 • JM Coetzee (Dél-afrikai Köztársaság), 2003