Az apartheid születése - Szabó, Loránd (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2011)
Szabó Loránd a következő művet mutatta be: Búr Gábor: Az apartheid születése. A gyarmati önkormányzat visszaállítása Dél-Afrikában, 1906-1907. L’Harmattan, Budapest, 2010.