Tényleg lakik országunkban 200 ezer afrikai? - Keserű, Dávid; Radics, M. Péter (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2011)
A közvéleményben gyakoriak a tévhitek és félreértések a magyarországi migrációs tendenciákkal kapcsolatban, különösen a bevándorlás mértékét illetően. A cikk összefoglalja az Európai Unió országaiban tapasztalható tendenciákat, különös tekintettel a harmadik országokból érkező bevándorlók számára és eloszlására. A kutatás célja az afrikai bevándorlók helyzetének és motivációinak feltárása, valamint a közvélemény tájékoztatása a valós tényekről és a migrációs trendekről.