Női sorsok: (Női körülmetélés és az iszlám) - Láng, Judit (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2010)
„A világnak lelke van, és aki ezt a Lelket megérti, az megérti a dolgok nyelvét”. Én megpróbáltam, ha nem is az egész világét, de egy részét biztosan. Diplomamunkámra készültem a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán, mikor közelebbi kapcsolatba kerültem az arab hitvilággal, Afrikával és az ott élő nők sorsával. Mindig is vonzódtam kelet felé, amit csak megerősített ez a kutatómunka.