AMINA - A női magazin - Szilasi, Ildikó Hermina (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2010)
A dél-kameruni Ebolowa kisvárosban, a gaboni határ közelében vásároltam először AMINA magazint egy családias hangulatú szálloda teraszán 2010 áprilisában. A meglepően széles újságkínálattal rendelkező pultnál a Jeune Afrique, African Business, helyi hirdetésekkel és ingatlanokkal foglalkozó, valamint többfajta kameruni napilap mellett egy viszonylag vaskos, színes női magazinra lettem figyelmes.