A nyugat-szaharai menekültkérdés és az algériai menekülttáborok - Besenyő, János (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2010)
A legtöbb magyar embernek semmit sem mond a Nyugat-Szaharai Demokratikus köztársaság elnevezése, sem pedig Nyugat-Szahara és csak történelmi tanulmányaikból alig páran emlékeznek halványan a Spanyol-Szahara névre. A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem doktorandusz hallgatójaként a nyugat-szaharai kérdés vetületeit (hatása Európára, ezen belül hazánkra, gazdasági, politikai, biztonságpolitikai és egyéb téren) illetve az ENSZ által vezetett békefenntartó misszió (MINURSO) tevékenységét vizsgálom.