Kínai-afrikai kapcsolatok a világgazdasági átrendeződés tükrében - Engelberth, István (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2010)
Gyorsan változó világunkban jelentős átalakulások folynak a világgazdaság térszerkezetében, a kelet-ázsiai erőtér egyre nagyobb súllyal van jelen. Ebben kiemelt szerepe van a kommunista politikai berendezkedésű Kínai Népköztársaságnak, mely gyorsan fejlődő és felemelkedő állam, azonban „kapitalista logika” mentén próbálja megtalálni szerepét a Föld országai között.