Húsz éve szabadult Mandela - Radics, M. Péter (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2010)
Menetelésünk a szabadság felé visszafordíthatatlan – mondta a Victor-Verster börtönből szabaduló Nelson Mandela 1990-ben, 27 évnyi fogság után. A Dél-afrikai Köztársaság első fekete elnöke idén 91 éves, élete most néhány hétre ismét a világ figyelmének középpontjába került.