Katonai akciók Afrikában - Glied, Viktor; Keserű, Dávid (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2009)
Az elmúlt évtizedekben Hollywood előszeretettel készített filmeket az afrikai kontinens sötétebbik, szégyenteljes oldaláról. A hatalmas költségvetéssel és sztárok tucatjaival forgatott mozik kidomborítják a földrészen tomboló erőszakot, a rengeteg szenvedést és ártatlanok ezreinek legyilkolását állítják előtérbe, mégsem adnak választ a fő kérdésre: miért és főképpen hogyan történhetett meg mindez?