Díj az önkéntes munkáért - Tanulmányok, Afrika (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2009)
Első alkalommal szervezték meg az Ubuntu díjkiosztó gálát és konferenciát (Ubuntu International Youth Voluntary Service Award) Johannesburgban, Dél-Afrikában 2009. szeptember 28-30. között. A díj alapötlete, hogy méltóképpen ünnepeljük meg az európai és afrikai önkéntesek munkája által teremtett értékeket, felhívva a figyelmet az önkéntesek és a helyi közösségek között létrejött kapcsolatokból eredő fejlődési lehetőségekre is.