Csimpánzok közt szabadon - Tarrósy, István (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2009)
Igazán jó a társaságában lenni, fürdőzni az aurájában, hallgatni nyugodt beszédét, elidőzni egy-egy tartalmas gondolatával, majd hazamenni, és gondolkodni, továbbgondolva mindazt, amelyre Jane Goodall feltette az életét. A világhírű főemlőskutatónak, az ENSZ békenagykövetének egyik fő üzenete Földünk, a természet, az élővilág és a benne élő ember cselekvő szeretetéhez és tiszteletéhez kötődik. „Meg tudod változtatni a világot” vallja Dr. Goodall.