Megsütötte a Nap az agyacskáját - Csatádi, Katalin (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2009)
A két anya félig nevetve, félig szem-forgatva egymásra nézett, tudván mennyire ügyeltek az árnyékra. Azóta eltelt 30 év. Amikor 2008 augusztusában elfogadtam a Max Planck Intézet ajánlatát, hogy kutatóasszisztensként hat hónapot a Kongói Demokratikus Köztársaság esőerdeiben bonobók tanulmányozásával töltsek, akkor a két barátnő egymásra nézve, szavak nélkül is megértette egymást – mégiscsak megsütötte a Nap az agyacskáját.