Spiritualitás a mai Afrikában - Mihálffy, Balázs (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2009)
Afrika az emberiség és a spiritualitás bölcsője. Afrikában az utóbbi időben számos új egyházi formáció jelent meg, tömegével toboroznak új híveket. A hagyományos vallások már nem elégítik ki a kiábrándult, nyomorgó emberek nagy részét. A kreált egyházak a helyiek tudatlanságára építve „csodákat” hajtanak végre. Igaz hit, vagy megfelelően felépített marketing áll mindezek hátterében?