Szexturizmus Gambiában - Schumicky, Lilla (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2008)
Gambia tengerparti részein viszonylag szegény, de jó megjelenésű, fekete bőrű fiatalemberek „vadásznak” az idősebb fehér nőkre, mint anyagi és fel-, illetve kiemelkedési forrásokra. A szerző helyszíni tapasztaltok szerint készített cikke e különös világba kalauzol el minket.