Az Európai Unió Afrika-politikája és Magyarország szerepe - Balázs, Judit (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2008)
A hírből mindenki által ismert akut afrikai gazdasági válságsorozat, elmaradottság és leszakadás tényeit számszerűsíti a szerző, áttekintve a kontinens ökonómiai helyzetét a dekolonizációtól napjainkig, kiemelve abban az európai szerepvállalás múltját, jelenét és jövőjét.