Veszélyesebb az orvosság, mint a betegség? - Radics M., Péter (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2008)
Évről-évre ezrek szedik a malária megelőzésére felírt népszerű orvosságot, a Lariam tablettát. Napjainkban egyre több cikk és tanulmány foglalkozik ugyanakkor azzal, hogy a készítménynek súlyos mellékhatásai vannak: depressziót, paranoiát és hallucinációkat okozhat, erősítheti az öngyilkosságra való hajlamot. Vajon a malária a veszélyesebb, vagy a megelőzésére szolgáló gyógyszer?