Nílusi hajóút - Tapodi, Ferenc (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2008)
Három nap a világ leghosszabb folyóján, valamint annak történelmi emlékekben gazdag partvidékén. Három nap a modern Egyiptomból indulva, a fáraók, a mitikus szentélyek és a piramisok világába. Három nap élményei egy nílusi luxus hajótúráról.