Vízkonfliktusok Afrikában - Glied, Viktor (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2008)
Az elmúlt évtizedekben – sok egyéb probléma mellett – Afrika számos országa folyamatos vízgondokkal küzd. A vízhiány, a környezeti degradáció, a szennyezés, a túlhasználat a jövőben várhatóan komoly konfliktusokat fog okozni a kontinens számos térségében.