A Csád-tó - Horváth, Norbert (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2008)
Milyen folyamatok vezetnek Afrika egyik legnagyobb tavának rohamos kiszáradásához? Mekkora veszélyt jelent mindez a térség ökológiai környezetére? Milyen mindennapos kihívásokkal kell megküzdeniük a tó partján élő embereknek? Csak néhány alapkérdés a válaszokat taglaló tanulmányból.