Rügyek és gyökerek: Dr. Jane Goodall alapította egyesület a természetért, az állatokért és az emberekért - Csatádi, Katalin; Heim, Anita (Afrika Tanulmányok / Hungarian Journal of African Studies, 2008)
A Dr. Jane Goodall által alapított Rügyek és Gyökerek egyesület bemutatására szolgáló első cikkben megismerhetjük a szervezet létrejöttét és célkitűzéseit, valamint az alapító életútját, s kiemelkedő tudományos teljestményét az emberek, az élőlények és a természet megóvásában, illetve azok egészséges és fenntartható állapotában való megőrzésében.